Domeinnamen Verhuizen Naar Server Space

Written by admin - Handleidingen - No Comments

domeinnaam registratie verhuisserviceWilt u gratis uw domeinnaam naar Server Space verhuizen? Het verhuisproces verschilt per extensie. Hieronder wordt per extensie uitgelegd hoe de procedure verloopt.

Formulieren voor het verhuizen van domeinen

Om uw domein te verhuizing naar Server Space moet u 1 van onderstaande formulieren invullen en aan ons terug te sturen.

  1. Formulier Verhuizing domeinnaam voor de verhuizing van slechts 1 domein.
  2. Formulier Verhuizing van meerdere domeinen

Hosting Verhuizen

Wilt u naast uw domein(en) ook uw website en hosting naar Server Space verhuizen? Vul dan ook het formulier verhuizing webhosting in en stuur deze ook naar Server Space.

Wanneer kunt u uw huidige hosting opzeggen?
Breng uw huidige provider op tijd schriftelijk op de hoogte van de verhuizing naar Server Space. Per extensie is er een andere procedure voor het verhuizen van een domein. Zo ontvangt u in het geval van .nl domeinnaam een token dat u dient door te geven aan uw nieuwe provider en bij .com, .net en .org domeinnamen een authorisatiecode. In andere gevallen geldt dat de nieuwe provider de verhuizing dient te initiëren en dat u dit altijd bij deze nieuwe provider dient aan te vragen.

Heeft u hosting bij uw huidige provider? Vergeet niet uw webhosting op te zeggen en een back-up te maken van uw website.

Nameserver en DNS Wijzigen:
Tijdens de verhuizing worden de nameserver- en DNS-gegevens van de domeinnaam gewijzigd naar de standaardgegevens van Server Space. Voor meer informatie of begeleiding tijdens het migratieproces neemt u contact op met de afdeling Sales.

Verhuizing van .nl domeinnamen
Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) is verantwoordelijk voor de uitgifte en registratie van .nl domeinnamen. Voor verhuizingen van .nl domeinnamen dient u het volgende formulier ingevuld en ondertekend aan ons te retourneren: Formulier Verhuizing domeinnaam. Op dit formulier vult u tevens het token in dat u van uw huidige provider heeft ontvangen na de opzegging van uw diensten. Indien alle gegevens correct zijn inclusief het token, sturen wij uw aanvraag naar SIDN. Als SIDN akkoord geeft, is de .nl verhuizing na 5 dagen een feit. De huidige provider kan deze wachttijd verkorten tot 0 dagen indien uw aanvraag urgent is. U ontvangt bij een succesvolle verhuizing automatisch per e-mail bericht.

Verhuizing en overdracht .nl tegelijk
Indien de eigenaar van een .nl domeinnaam tijdens een verhuizing verandert, is er sprake van een overdracht. U dient het Formulier Verhuizing domeinnaam in te vullen, te ondertekenen en aan ons terug te sturen. U vult op het formulier tevens het token in dat u ontvangt van uw huidige houder. Hiermee geeft uw provider goedkeuring voor zowel de overdracht als de verhuizing van uw .nl domeinnaam.

Om de huidige eigenaar (houder) van een .nl domeinnaam op te zoeken, gaat u naar de website van SIDN. Hier vult u de domeinnaam in achter Check mijn .nl en klikt u op OK. Klik vervolgens op Meer informatie?, vink op de volgende pagina Uitgebreid zoeken aan en klik op OK. De eigenaar wordt genoemd bij Houder.

Comments are closed.